Dobrodošli na web prezentaciju Behar TV Internacional Sarajevo. Gledajte nas na 60 UHF kanalu i posredstvom svih kablovskih operatera na području kantona Sarajevo!

Anketa

Program BEHAR TV gledam:
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Vijesti dana

Ivo Josipović sutra u našoj zemlji: Neću voditi predizbornu kampanju u BiH PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 15 Decembar 2014 17:36

    SDP-ov predsjednički kandidat i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović izjavio je kako želi dobiti i glasove hrvatskih državljana u BiH, ali da neće voditi predizbornu kampanju u našoj zemlji.

 

         "Poštujem sve naše građanke i građane bez obzira na to gdje žive, naravno i one koji su u BiH, i stalo mi je do njihovih glasova, ali posebnu kampanju u BiH ipak neću voditi", rekao je odgovarajući na novinarska pitanja na rivi u Pločama, gdje se kao predsjednički kandidat družio s građanima.
Josipović je najavio da će sutra doputovati u službenu posjetu našoj zemlji i sastati se s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, dodajući kako kampanje neće biti.
"Siguran sam da su građanke i građani Bosne i Hercegovine prepoznali ono što sam radio u BiH, za BiH, pa, ako hoćete, i za Hrvate u BiH kao jedan od konstitutivnih naroda", poručio je Josipović.
Na pitanje hoće li glasovi dijaspore biti 'jezičak na vagi' koji će odlučiti na predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj 28. decembra ove godine, Josipović je odgovorio kako "na građanke i građane ne gleda kao na dijasporu ili nedijasporu".
"Svaki glas jednako vrijedi i u ukupnom zbroju bit ću pobjednik", dodao je.


 
Počinju raditi GRAS-ove rampe za kontrolu i naplatu karata u pothodniku PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 15 Decembar 2014 17:19
  

Rampe za naplatu i kontrolu karata za javni gradski prevoz su postavljene u pothodnike na Stupu, potvrdio je za Klix.ba v. d. direktora GRAS-a Avdo Vatrić.

 

 

 

   Na ovaj način će se kontrolisati kupovina karata za korištenje tramvajskog prevoza, a rampe bi od sutra trebale biti u funkciji. "Nedostaje još jedan dio koji nam dobavljač nije isporučio da bismo rampu stavili u funkciju. To je rotor, a očekujemo da će nam danas stići i taj dio", rekao je Vatrić.
Pojedinačne karte će putnik stavljati u tempomat i automatski će se otvarati tripod da bi putnik prošao, dok će mjesečne karte pregledati revizor. Ovakav sistem kontrole karata je postavljen i na stanici na Ilidži.
Ukoliko putnik ne želi kupiti kartu ili nema mjesečnu kartu, neće moći proći dijelom pothodnika koji izlazi na tramvajske stanice prema Ilidži i Baščaršiji, ali će pješaci moći pothodnikom prelaziti sa jedne na drugu stranu ulice.
Građani koji se odluče pretrčavati glavnu saobraćajnicu, kako bi izbjegli plaćanje tramvajske karte mogu biti kažnjeni, a policijski službenici su već kažnjavali nesavjesne građane koji ne koriste pothodnike, već rizikuju život i nepropisno prelaze ulicu na Stupu. 

 


 
Počela kampanja za predsjedničke izbore u Hrvatskoj PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Utorak, 09 Decembar 2014 08:10

  U ponoć je i službeno počela kampanja za šeste predsjedničke izbore od hrvatske nezavisnosti, raspisane za nedjelju, 28. decembra. 

    Kampanja će trajati 18 dana, dakle do 26. decembra kada počinje izborna šutnja.Vrijeme je to u kojem će četvero kandidata za predsjednika odnosno predsjednicu Hrvatske i službeno biračima predstavljati i tumačiti svoje izborne programe. To su Kolinda Grabar Kitarović (HDZ), Ivo Josipović (SDP), Milan Kujundžić (Savez za Hrvatsku) i Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid).Državna izborna komisija u predsjedničke izbore ulazi sa širim ovlastima u pogledu nadzora finansiranja. Za razliku od prijašnjih izbora, sada ima mogućnost u realnom vremenu pratiti donacije koje dolaze na račune kandidata, gdje se odlijevaju i na koje troškove.Osam miliona kuna (oko dva miliona KM) iznos je koji svaki kandidat odnosno kandidatkinja može potrošiti na kampanju.Kandidati kampanju mogu finansirati iz donacija i vlastitih sredstava. Donacije mogu prikupljati najkasnije do završetka kampanje, dakle do ponoći 26. decembra. Pravne osobe mogu kandidatu donirati najviše 200 hiljada kuna (50 hiljada KM), fizičke, a to su građani i obrtnici, najviše 30 hiljada kuna (7,5 hiljada KM). Donacije mogu biti novčane, robne te u vidu usluge. Volonterski rad ne smatra se donacijom.

 


 
Nogometni savez BiH 11. decembra imenuje Sušićevog nasljednika PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Utorak, 02 Decembar 2014 12:06

Komisija za izbor novog selektora reprezentacije BiH koju je imenovao Izvršni odbor NS BiH posljednjih dana vodi razgovore sa kandidatima za selektora Zmajeva. Kako je potvrđeno, sjednica IO NS BiH će biti održana 11. decembra.

Nogometni savez BiH 11. decembra imenuje Sušićevog nasljednika Nakon obavljenih razgovora sa Mešom Baždarevićem, Blažom Sliškovićem i Draganom Okukom, Komisija koju čine Elvedin Begić, Darko Ljubojević, Ivan Beus, Denijal Pirić i Sead Kajtaz će do petka razgovarati i sa preostalim kandidatima, među kojima su Milovan Rajevac, Felix Magath, Faruk Hadžibegić, Amar Osim i bivši francuski selektor Jacques Santini. U Sarajevu će najvjerovatnije danas biti održan i sastanak sa srbijanskim stručnjakom."Na sastanku sa ljudima iz Saveza iznijet ću svoju želju da vodim reprezentaciju, što sam i ranije istakao. Zasad ne bih iznosio više detalja o tome", kazao nam je Rajevac.Član Komisije Darko Ljubojević u razgovoru za Klix.ba kaže da će do petka završiti razgovore sa preostalim kandidatima, nakon čega će uslijediti sjednica Izvršnog odbora na kojoj će biti donesena konačna odluka o Sušićevom nasljedniku. Kako saznajemo, sjednica IO trebala bi se održati narednog četvrtka, 11. decembra.

 


 
Predstavnici NS BiH obavili razgovor sa Mehmedom Baždarevićem PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 01 Decembar 2014 14:34

Članovi komisije za izbor selektora nogometne reprezentacije BiH danas su obavili razgovor sa jednim od kandidata za ovu poziciju Mehmedom Baždarevićem.

Predstavnici NS BiH obavili razgovor sa Mehmedom Baždarevićem Baždarević nam nije mogao otkriti detalje ovog razgovora, osim da je riječ o inicijalnom razgovoru, na kojem je bilo riječi o nekim tehničkim i stručnim pitanjima."Naravno, svi kandidati će imati takav razgovor, nakon čega će prema potrebi uslijediti novi razgovori. To je sve što zasad mogu reći o toj temi", rekao je Baždarević za Klix.ba.Napomenuo je da ima veliku želju voditi naš nacionalni tim, ali da će vrijeme pokazati ko će od kandidata na kraju dobiti taj posao. Očekuje se da članovi komisije u narednim danima obave razgovore i sa ostalim kandidatima koji su ušli u uži krug: Milovanom Rajevcom, Blažom Sliškovićem, Farukom Hadžibegićem i Amarom Osimom.

 


 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 85
RocketTheme Joomla Templates