Dobrodošli na web prezentaciju Behar TV Internacional Sarajevo. Gledajte nas na 60 UHF kanalu i posredstvom svih kablovskih operatera na području kantona Sarajevo!

Anketa

Program BEHAR TV gledam:
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Vijesti dana

Počinju radovi bušenja na tunelu Karaula PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 13 August 2014 06:52

Nakon završetka izvođenja pripremnih radova na projektu "tunel Karaula" danas će biti ozvaničen početak radova na bušenju tunela Karaula sa olovske strane (Karaula - jug).

Izgradnjom tog tunela, mostova i trase skraćuje se postojeća dionica za 3,6 km, a najviša tačka prijevoja spušta se za sto metara. Projektom je predviđena i traka za spora vozila koja se završava ispred portalnih konstrukcija tunela. Ugovor za građevinske radove na projektu "Tunel Karaula" na cesti M-18 Šićki Brod-Sarajevo, dionica Kladanj - Potpaklenik, potpisan je u Javnom preduzeću Ceste Federacije BiH u Sarajevu sredinom aprila ove godine. Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić tom prilikom je izjavio da će se na ovaj način umnogome doprinijeti da se skrati put između Tuzle i Sarajeva i omogući brži protok ljudi i robe. Dužina projektovanog tunela na Karauli je 902 metra, izvodač radova je Strabag AG, a ugovorena cijena 24.257.083,13 KM. Ceremoniji početka radova na bušenju tunela Karaula, kako je najavljeno iz JP Ceste FBiH, prisustvovat će resorni ministar Enver Bijedić, te predstavnici JP Ceste Federacije BiH, izvođača, kao i nadzora radova. 
 
RocketTheme Joomla Templates