Dobrodošli na web prezentaciju Behar TV Internacional Sarajevo. Gledajte nas na 60 UHF kanalu i posredstvom svih kablovskih operatera na području kantona Sarajevo!

Anketa

Program BEHAR TV gledam:
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Vijesti dana

SIPA uhapsila Jerka Ivankovića Lijanovića i još nekoliko članova te porodice PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 10 Septembar 2014 09:31

U opsežnoj akciji koju provodi Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapšeno je nekoliko članova porodice Ivanković Lijanović, među kojima i federalni ministar poljoprivrede i dopremijer Jerko Ivanković Lijanović, saznaje Klix.ba.

  Kako Klix.ba saznaje uhapšeno je četiri ili pet članova porodice Ivanković Lijanović, a osim Jerka, među uhapšenima je i njegov brat Mladen Ivanković Lijanoviću, zastupnik Parlamentu BiH.
Tužilac će kasnije danas odlučiti da li će oni i koliko će ih biti zadržano u pritvoru.
Akcija se provodi u više gradova u BiH s ciljem borbe protiv kriminala i višemilionskih poreznih utaja.
Na terenu učestvuje više stotina policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Uprave za indirektne poreze BiH (UIO).
Budući da se radi o jednoj od najopsežnijih akcija, o njenom toku i detaljima redovno se informira i glavni tužitelj Tužilaštva BiH.
Radi se između ostalog, o poreznim i carinskim utajama u iznosima od više miliona KM, koje su počinjene sa osnivanjem i kasnijim fiktivnim gašenjem preduzeća, sa ostavljenim velikim dugom za porez. Navedena preduzeća su se bavila uvozom, proizvodnjom i preradom mesa i mesnih prerađevina, navedeno je ranije iz Tužilaštva. 


 
RocketTheme Joomla Templates