Dobrodošli na web prezentaciju Behar TV Internacional Sarajevo. Gledajte nas na 60 UHF kanalu i posredstvom svih kablovskih operatera na području kantona Sarajevo!

Anketa

Program BEHAR TV gledam:
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Vijesti dana

Počela kampanja za predsjedničke izbore u Hrvatskoj PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Utorak, 09 Decembar 2014 08:10

  U ponoć je i službeno počela kampanja za šeste predsjedničke izbore od hrvatske nezavisnosti, raspisane za nedjelju, 28. decembra. 

    Kampanja će trajati 18 dana, dakle do 26. decembra kada počinje izborna šutnja.Vrijeme je to u kojem će četvero kandidata za predsjednika odnosno predsjednicu Hrvatske i službeno biračima predstavljati i tumačiti svoje izborne programe. To su Kolinda Grabar Kitarović (HDZ), Ivo Josipović (SDP), Milan Kujundžić (Savez za Hrvatsku) i Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid).Državna izborna komisija u predsjedničke izbore ulazi sa širim ovlastima u pogledu nadzora finansiranja. Za razliku od prijašnjih izbora, sada ima mogućnost u realnom vremenu pratiti donacije koje dolaze na račune kandidata, gdje se odlijevaju i na koje troškove.Osam miliona kuna (oko dva miliona KM) iznos je koji svaki kandidat odnosno kandidatkinja može potrošiti na kampanju.Kandidati kampanju mogu finansirati iz donacija i vlastitih sredstava. Donacije mogu prikupljati najkasnije do završetka kampanje, dakle do ponoći 26. decembra. Pravne osobe mogu kandidatu donirati najviše 200 hiljada kuna (50 hiljada KM), fizičke, a to su građani i obrtnici, najviše 30 hiljada kuna (7,5 hiljada KM). Donacije mogu biti novčane, robne te u vidu usluge. Volonterski rad ne smatra se donacijom.

 


 
RocketTheme Joomla Templates