Dobrodošli na web prezentaciju Behar TV Internacional Sarajevo. Gledajte nas na 60 UHF kanalu i posredstvom svih kablovskih operatera na području kantona Sarajevo!

Anketa

Program BEHAR TV gledam:
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Vijesti dana

Ahmetović pozdravlja inicijativu o proglašenju 11. jula danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 11 Mart 2015 13:50

Poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu državnog parlamenta i potpredsjednik te stranke Sadik Ahmetović je danas u Sarajevu izjavio novinarima da pozdravlja inicijativu koja dolazi od nekih krugova iz SAD-a, Holandije i Velike Britanije da se 11. juli proglasi međunarodnim danom sjećanja na genocid.

Ahmetović pozdravlja inicijativu o proglašenju 11. jula danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici"Mislim da je vrijeme da nakon 20 godina od genocida nad Bošnjacima u Srebrenici sve relevantne svjetske institucije kao što je UN, Vijeće Evrope i Evropska unija, taj datum na dostojan način obilježe i da ga uvrste svojim rezolucijama u datume koji će se u budućnosti obilježavati", kazao je Ahmetović. Po njegovim riječima, ratnih zločina u historiji čovječanstva ima i dan-danas se dešavaju na cijeloj planeti „ali zločin genocida u Srebrenici je zločin koji ima presudu Međunarodnog suda pravde i to je dovoljan razlog da se on na poseban način i izdvoji“. Kako prenose neki mediji, Velika Britanija pripremila je Nacrt rezolucije o proglašenju 11. jula Danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, koji je uputila Generalnoj skupštini UN-a na usvajanje. Rezoluciju su, kako se navodi, već podržali Holandija i Sjedinjene Američke Države. 


Ažurirano Srijeda, 11 Mart 2015 13:55
 
RocketTheme Joomla Templates