Dobrodošli na web prezentaciju Behar TV Internacional Sarajevo. Gledajte nas na 60 UHF kanalu i posredstvom svih kablovskih operatera na području kantona Sarajevo!

Anketa

Program BEHAR TV gledam:
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Vijesti dana

Članovi Predsjedništva BiH prošetali Beogradom, Vučić naručio Izetbegoviću pjesmu PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Četvrtak, 23 Juli 2015 11:52

Članovi Predsjedništva BiH prošetali su se centralnom gradskom ulicom u Beogradu, Knez Mihailovom, zajedno sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i tako završili posjetu glavnom gradu Srbije.

  Tokom današnje posjete bh. delegacije Srbiji nije zabilježen niti jedan incident, a lideri obje države poručili su kako prošlost treba ostaviti historičarima, te da je njihov zadatak da rade na osiguravanju bolje i prosperitetnije budućnosti građanima BiH i Srbije. Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović tražio je da se sastanak održi u Beogradu kako bi mogao da vidi reakcije Beograđana. "Namjerno sam tražio da se sastanak ne održi u Karađorđevu, ne mimo naroda, već baš u Beogradu, baš da prošetam Knez Mihailovom ulicom i da se izložim tome i da saznam kakva je reakcija građana", kazao je Izetbegović.U kontekstu političkih odnosa BiH i Srbije ovo je jedna od značajnjih posjeta s obzirom da je ovo prva zvanična posjeta bh. političara nakon napada na Aleksandra Vučića u Potočarima, a na kojoj su delegacije uspjele smiriti zategnute međudržavne odnose. Vučić je poručio kako ni po koju cijenu neće biti ugroženi dobri odnosi Srbije i BiH koji su ključ stabilnosti Jugoistočne Evrope. 


 
RocketTheme Joomla Templates