Dobrodošli na web prezentaciju Behar TV Internacional Sarajevo. Gledajte nas na 60 UHF kanalu i posredstvom svih kablovskih operatera na području kantona Sarajevo!

Anketa

Program BEHAR TV gledam:
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Vijesti dana

Članovi Predsjedništva BiH prošetali Beogradom, Vučić naručio Izetbegoviću pjesmu PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Četvrtak, 23 Juli 2015 11:58

Članovi Predsjedništva BiH prošetali su se centralnom gradskom ulicom u Beogradu, Knez Mihailovom, zajedno sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i tako završili posjetu glavnom gradu Srbije.

  Mjere sigurnosti na beogradskim ulicama bile su na najvišem nivou, a šetnju je pratilo nekoliko stotina novinara. Nakon ručka sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem članovi kolektivnog bh. Predsjedništva počeli su šetnju Beogradom obilaskom zgrade Geozavoda i razgledanjem makete Beograda na vodi u pratnji Vučića i gradonačelnika Siniše Malog.
Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić zastali su u Knez Mihailovoj ulici kako bi se osvježili, a Vučić je za Izetbegovića naručio pjesmu "Sarajevo ljubavi moja".Tokom današnje posjete bh. delegacije Srbiji nije zabilježen niti jedan incident, a lideri obje države poručili su kako prošlost treba ostaviti historičarima, te da je njihov zadatak da rade na osiguravanju bolje i prosperitetnije budućnosti građanima BiH i Srbije.
Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović tražio je da se sastanak održi u Beogradu kako bi mogao da vidi reakcije Beograđana. "Namjerno sam tražio da se sastanak ne održi u Karađorđevu, ne mimo naroda, već baš u Beogradu, baš da prošetam Knez Mihailovom ulicom i da se izložim tome i da saznam kakva je reakcija građana", kazao je Izetbegović.


 
RocketTheme Joomla Templates