Dobrodošli na web prezentaciju Behar TV Internacional Sarajevo. Gledajte nas na 60 UHF kanalu i posredstvom svih kablovskih operatera na području kantona Sarajevo!

Anketa

Program BEHAR TV gledam:
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Vijesti dana

Francuska: Jedna osoba u komi, a šest u teškom stanju nakon testiranja novog lijeka na bazi kanabisa PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 15 Januar 2016 13:40
Sedam osoba je hospatilizirano nakon testiranja novog lijeka protiv bolova koji je razvila jedna francuska farmaceutska kompanija. Jedna od osoba je u komi, a ostalih šest je u kritičnom stanju.
Sedam osoba je hospatilizirano nakon testiranja novog lijeka protiv bolova koji je razvila jedna francuska farmaceutska kompanija. Jedna od osoba je u komi, a ostalih šest je u kritičnom stanju.Kako je izjavila francuska ministrica za socijalna pitanja i zdravstvo Marisol Touraine, tokom testiranja novog lijeka došlo je do "veoma ozbiljne pogreške". Objasnila je da je u testiranju, osim ovih sedam, učestvovalo još osoba na kojim se vrše ispitivanja."Učesnici testa oralno su primili lijek koji je razvila jedna domaća farmaceutska laboratorija koja posjeduje svu potrebnu dokumentaciju i dozvole za rad. Trenutno istražujemo kako je moglo doći do ovoga", rekla je Touraine tokom obraćanja na francuskoj državnoj televizji. BBC piše da se radilo o lijeku protiv bolova na bazi kanabisa. Osoba koja je u komi prve simptome je počela osjećati još prije nekoliko dana, a njena rodbina ističe kako je ranije bila "savršenog zdravlja".

 
RocketTheme Joomla Templates