Dobrodošli na web prezentaciju Behar TV Internacional Sarajevo. Gledajte nas na 60 UHF kanalu i posredstvom svih kablovskih operatera na području kantona Sarajevo!

Anketa

Program BEHAR TV gledam:
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Vijesti dana

Pao snijeg na bh. planinama, ali nema skijanja za vikend PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 15 Januar 2016 13:46

Na bosanskohercegovačkim planinama Jahorina, Vlašić i Bjelašnica danas pada snijeg. Snježne padavine na planinskim ljepoticima možemo očekivati do kraja vikenda.

Iz ugostiteljskih objekata na planinama Jahorina, Vlašić i Bjelašnica potvrđeno nam je da su planine već prekrivene snježnim pokrivačem. Temperatura na Jahorini trenutno iznosi -5 stepeni, a snježne padavine trebale bi potrajati sve do 17. januara. Isti slučaj je i sa Bjelašnicom na kojoj je najavljeno padanje snijega naredna tri dana. Temperatura zraka na Bjelašnici trenutno iznosi -3 stepena Celzija. Snijeg bi se do nedjelje trebao zadržati i na Vlašiću. Rukovoditeljica sektora marketinga ZOI-ja Amra Kaljić kazala je za Klix.ba kako nažalost još uvijek nema ništa od skijanja. "Snijeg je jutros intenzivno počeo padati, ali već sada se smjenjuje s kišom. Ne možemo ništa planirati, a ni uključivati sve dok snijeg ne bude padao bar 24 sata", kazala je Kaljić. Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjima Bosne biti će i snijega. Prema kraju dana i u večernjim satima možemo očekivati slabljenje i prestanak padavina. U većem dijelu BiH za danas su izdata žuta i narandžasta upozorenja koja ukazuju na opasnost od vjetra brzine do 40 km/h te 30-60 mm kiše.


 
RocketTheme Joomla Templates